Καλωσήρθατε στην διαδικτυακή παρουσία του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος.

Σκοπός του διαδικτυακού τόπου είναι να παρέχει πληροφορίες για τις δραστηριότητες του τμήματος.


Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Σκοπός της ιστοσελίδας είναι η ενημέρωση σχετικά με τη διάρθρωση, στελέχωση, τα ενδιαφέροντα και η εκπαιδευτική δραστηριότητα των μελών του Τμήματος το ισχύον πρόγραμμα σπουδών και γενικά τις δραστηριότητες του Τμήματός μας. Επίσης υπάρχουν πληροφορίες, που θα διευκολύνουν τους φοιτητές στη λήψη σημαντικών αποφάσεων κατά τη διάρκεια των σπουδών τους αναφορικά με τις κατευθύνσεις και τα επιμέρους γνωστικά αντικείμενα, που μπορούν να επιλέξουν.

Πιστεύουμε ότι η εκπαίδευση που παρέχεται σήμερα από το Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, όπως αυτή αναδύεται μέσα από το πρόγραμμα σπουδών, είναι από τις καλύτερες σε Ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς παρέχει επικαιροποιημένη πολυσχιδή και πολυεπίπεδη γνώση σε μια πληθώρα γνωστικών αντικειμένων. Τα δασικά οικοσυστήματα και το φυσικό περιβάλλον γίνονται όλο και πιο επίκαιρα και οι σπουδές στα αντικείμενα αυτά συνεχώς πιο συναρπαστικές. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, με την υπερσυγκέντρωση ανθρώπων στις πόλεις, κάνει το φυσικό περιβάλλον πιο ευάλωτο και το επάγγελμα Δασολόγου-Περιβαλλοντολόγου πιο ενδιαφέρον. Αυτός είναι και ο λόγος που οι διεθνείς και Ευρωπαϊκοί οργανισμοί δείχνουν αυξημένο ενδιαφέρον για τα αντικείμενα που περιλαμβάνονται και στην ιστοσελίδα του Τμήματος.

Τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος συμμετέχουν σε πολυάριθμα ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα, σε συνεργασία με Πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα του εσωτερικού και του εξωτερικού. Επίσης αυτά διοργανώνουν πλήθος επιστημονικών συνεδρίων, συμποσίων, ημερίδων, διακρατικών συναντήσεων πάντα με επίκαιρη θεματολογία. Οι δράσεις αυτές χρηματοδοτούνται από ιδιωτικούς, εθνικούς και κυρίως ευρωπαϊκούς φορείς. Επιπλέον τα μέλη του Τμήματος συνεργάζονται στενά με τη δασική υπηρεσία, με διάφορους κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς, παρέχοντας ειδικές συμβουλές, γνωματεύσεις, πραγματογνωμοσύνες, διενεργώντας ειδικές εργαστηριακές μετρήσεις και συντάσσοντας εξειδικευμένες μελέτες. Το κύριο μέλημα όμως παραμένει πάντα η μύηση των φοιτητών στην επιστημονική γνώση και την ανάπτυξη πρακτικών δεξιοτήτων, προετοιμάζοντας έτσι τους μελλοντικούς τεχνοκράτες του Φυσικού Περιβάλλοντος.

Σας ευχαριστούμε που επισκεφθήκατε την ιστοσελίδα μας, ελπίζοντας να σας φανεί χρήσιμη.

Καλή πλοήγηση.

H Πρόεδρος του Τμήματος,

Θέκλα Κ. Τσιτσώνη, Καθηγήτρια

Ανακοινώσεις

Δειτε ολες τις ανακοινωσεις